Nota de Premsa

Neix el primer webdocumental sobre la música negra feta a Barcelona

TEASER WEBDOC “GROOVE BCN”

[vimeo http://www.vimeo.com/64062197 w=500&h=281]

Existeix la música negra a Barcelona? Els grups i artistes de música negra de Barcelona són invisibles pels mitjans de comunicació? Podem parlar d’una escena musical? Hi ha un públic potencial? Totes aquestes preguntes tenen la seva resposta a “Groove BCN” un original webdocumental ideat per Clàudia Prat, responsable de la plataforma webDOCC, que intenta dignificar i mostrar la gran quantitat de grups i activistes que hi ha a la ciutat de Barcelona pel que fa a la música negra o afroamericana.

El webdocumental ha estat produït i assesorat musicalment per Ferran Amado, responsable de Blackcelona; la plataforma de promoció i acció musical dels grups de música negra (soul, funk, ryhtm&blues…) de la ciutat de Barcelona.

Blackcelona i webDOCC  han començat aquest projecte audiovisual i interactiu i donen cobertura i promoció a la gran quantitat de bandes de soul, funk, latin-jazz, soul-jazz, deep-funk o boogaloo. Són bandes que actualment han aparegut a la ciutat de Barcelona, però que davant la inexistència d’un circuit de música negra es veuen abocades al més absolut underground.

Groove BCN és un webdoc: documental + xarxa social interactiva

El webdocumental Groove BCN reflexiona en present: Entrevista als protagonistes actuals de l’escena musical afroamericana barcelonina, per entendre la seva situació,  difondre la música que fan i explicar els problemes que tenen en una ciutat com Barcelona.

Groove BCN” és també una xarxa social: Davant la falta d’un circuit estable de música negra a Catalunya, els grups  de soul o funk ara poden crear-se un perfil a  www.blackcelona.cat i difondre la seva música a través de la xarxa.

Aconseguirà “Groove BCN“ posar els/les músics de soul i funk de Barcelona al lloc que es mereixen? No ho sabem, però el que si que tenim clar és que en aquest nou espai interactiu tindran l’oportunitat de donar a conéixer la seva música, així com promocionar a la seva banda.

Groove BCN” és experimentació entre el llenguatge web, la narrativa audiovisual i la passió per la música negra.

Podeu veure el trailer promocional de “Groove BCN” a:   http://webdoc.cat/groove-bcn/

Més informació a:

www.blackcelona.cat / www.webdoc.cat

Twitter: @MsGroovie / Facebook: https://www.facebook.com/GrooveBCNwebdoc

 Contacte Premsa: clau [a] webdoc.cat

cropped-cropped-logo-webBlackcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *