Març 2013

Un webdocumental de Blackcelona i webdoCC
36 minuts, Barcelona. 2013

GROOVE BCN webdoc PIC

INTRODUCCIÓ:

Groove BCN” és un webdocumental: una mescla entre xarxa social i documental (tot en fase de desenvolupament).

Sorgeix de la mà de Blackcelona, plataforma de promoció, comunicació i acció musical dels grups de música negra de la ciutat de Barcelona, creada l’any 2012, i neix de l’espai webdoCC (webdocumentals i commons), un punt base d’experimentació entre llenguatge web i narrativa audiovisual.

Groove BCN” enregistra  actualment els concerts i els esdeveniments de música negra de la ciutat per visibilitzar-los i donar-los existència. És també un documental audiovisual en present que reflexiona, entrevista i escolta als protagonistes de l’escena musical afroamericana de Barcelona per narrar, des la humiltat i el sentit de l’humor, la mateixa història que intenta dinamitzar (veure pròximes projeccions). És també un espai web on les bandes i els activistes musicals poden registrar-se, compartir les dates dels concerts i comunicar-se a través dels fòrums (entrar a “GrooveBcn”).

Groove BCN” bàsicament vol ser una eina per a la música negra de la ciutat, i alhora extreure un relat compartit, col·lectiu i exportable d’aquesta escena.

TEASER:

[vimeo http://www.vimeo.com/64062197 w=500&h=281]

SINOPSIS :

En els darrers anys a Barcelona han aparegut una trentena de bandes de soul, funk, latin-jazz, soul-jazz, deep-funk o boogaloo… però que davant la inexistència d’un circuit de música negra es veuen abocades al més absolut underground.
L’existència d’una escena de música negra està encara diluïda per la falta de coneixement que tenen els mateixos grups dels altres grups, o de la ignorància de les festes o festivals que s’organitzen de forma descentralitzada, i amb molt pocs mitjans, en diferents punts de Barcelona.

Groove BCN” és un webdocumental, work in progress, que anirà desenvolupant-se en present, creant eines web i enregistrant concerts i entrevistes per potenciar i dinamitzar l’existència d’una escena de música negra.

Existeix o existirà la música negra a Barcelona? Es crearà un circuit de soul i funk a la ciutat? Què passarà amb la plataforma Blackcelona i la trentena de grups que apareixen i desapareixen constantment? Es tornarà Barcelona un referent en la black music europea? O els grups hauran d’emigrar a Europa?

El webdocumental viu entre els escenaris i les sales de concerts, però també a la xarxa. Creant videos per internet i dinamitzant eines web per l’agitació musical. L’objectiu final és crear una escena de música negra i un documental sobre la seva pròpia aparició.

” GROOVE BCN” ACTUALMENT

Groove BCN” és:

– un documental lineal de 36 minuts: extret de la primera part de grabacions del documental (Novembre 2012 – Març 2013).

– un espai web a http://www.blackcelona.cat/groovebcn on grups o activistes musicals poden registrar-se, posar el seu perfil i promocionar els concerts a l’agenda col·lectiva o participar als fòrums de discussió.

“GROOVE BCN” EN UN FUTUR

Groove BCN” serà:

La conclusió del relat col·lectiu, l’arxiu audiovisual dels concerts i esdeveniments de la música negra de la ciutat i  el resultat de la dinamització web i de xarxes socials.

Aquesta conclusió es traduirà en:

– un documental interactiu del work in progress realitzat

– un futur documental lineal amb la conclusió dels esdeveniments del 2012-2015 de l’escena negra

TEMPORALITZACIÓ

                  Primera Part: Novembre 2012 – Març 2013
Una vintena de persones; entre grups i programadors musicals parlen de l’existència o no d’una escena negra a la ciutat.

                  Segona Part: Març 2013 – Finals 2013

Relat actualment en procés de construcció col·lectiva.

                  Tercera i última part (a concretar segons el que passi)

BLACKCELONA

Blackcelona és un projecte capitenejat per l’infatigable periodista Ferran Amado, -a les nits i a la xarxa conegut com a Boogalo Investigator-, l’objectiu del qual és el de promocionar l’anomenada música negra, o afroamericana (bàsicament soul&funk) de la ciutat de Barcelona.

Per això el Ferran Amado des de la tardor passada va editar un CD recopil·latori amb 16 propostes musicals i ha organitzat la primera Mostra de Música Negra de Bcn. “Són grups oblidats pels mitjans de comunicació i que tenen una qualitat excepcional” afirma Amado en l‘entrevista realitzada per David Moreu al seu blog.

Què té a veure Blackcelona & WebdoCC?
Tots dos projectes gestats al 2012 ens vam agafar de la mà en una nova etapa. I, ara març 2013 treiem la primera part del webdocumental Groove BCN“.

D’una banda, des de WebdoCC hem fet la web de Blackcelona, pensada com un espai virtual de trobada pels músics i fans del soul&funk i col·laborem en la comunicació audiovisual del projecte. De l’altra, Blackcelona treballa colze a colze amb WebdoCC per generar el primer webdocumental sobre soul&funk de la ciutat! I tot això de pas: generarà una eina open source per crear  webodcumentals amb facilitat!

Música, Web, Groove i Video.

Sinèrgies! Sí! Estem a la era CC!

Som-hi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *