Alguns Exemples

Alguns exemples

Hi ha molts exemples de webdocumental, però hem seleccionat aquests perquè sent molt diferents entre sí, ajuden a veure per on va el tema:

Prison Valley (Arte, 2010)

Per ser la primera mescla entre periodisme i videojoc. El webdoc ens porta a la Vall de les Presons a Colorado i deixa que siguem nosaltres els qui escollim el nostre com fer la descoberta de la zona. Si us agrada aquest webdoc i voleu aprofundir més aquí teniu l’entrevista que vam realitzar al seu director: «Si un webdocumental es neutro no me interesa: un documental es un acto político» David Dufresne.

prison

Out of my window (NFB, 2010)

Per ser una bomba tecnològica i de mitjans 360º. Cal veure’l almenys per adonar-se de fins a on està arribant la tecnologia.

ouit f

Alma – Hija de la violencia (Arte, 2012)

Per posar la tecnologia al servei d’una història cruel i documental de primer ordre. Amb un novedós recurs narratiu: Alma – Hija de la violencia (Arte, 2012) Alma explica el seu testimoni com a ex membra d’una mara a Guatemala.

imagesalma

127, rue de la Garenne (Arte, 2012)

Per acostar el comic i el documental: 127, rue de la Garenne (Arte, 2012) sobre els habitants d’un suburbi a Nanterre, França. Realitzat amb delicadesa i bon gust.

player-127-rue-de-la-garenne-site-Arte-490x223

Exemples en aquest costat dels Pirineus:

Seat Las Sombras del Progreso, realitzat el 2012 pels alumnes del Master de Documental Creatiu de la UAB, sobre la fàbrica SEAT.

7VDh_aCRLT9zLgyt63laZjl72eJkfbmt4t8yenImKBVaiQDB_Rd1H6kmuBWtceBJ

Aquí l’article que vam publicar sobre el tema: Blogs&Docs. SEAT. Las sombras del progreso. Llega el webdocumental a España. 

Arrel de publicar l’article a Blogs&Docs vam descobrir que el 2004, Julian Álvarez  havia realitzat Imagénes de un bombardeo un interessant treball sobre la guerra civil.logo

Si teniu més exemples o híbrids web-documental fets a casa nostra no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres clau@webdoc.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *