EINES

Desde WebDOCC estem desenvolupant una eina de video interactiu, amb la intenció que sigui lliure i reutilitzable per a més projectes (de software lliure). Busquem projectes i finançament per realitzar-ho i de moment Blackcelona l’editarem amb una eina anomenada Klynt.

Per fer un webdoc, bàsicament, o comptes amb algú que et pugui programar el codi en els diferents llenguatges web utilitzats, o fas servir una de les eines que ja existeixen (per entendre’ns com el que fa wordpress, pels blogs).

Algunes eines són gratüites i altres de pagament, però la majoria  no necessiten d’excessius coneixements tècnic, però si de paciència.

Pels seus defensors, les eines “prefabriades” faciliten que qualsevol persona pugui crear una narració (documental o no) amb una certa intereactivitat per l’usuari final. Pels seus detractors; aquests eines unifiquen el llenguatge webdocumental i impedeixen crear narracions úniques i irrepetibles.

En la nostra línea CC, creiem que qualsevol eina d’ús simple facilita el coneixement, la difusió i l’experimentació en webdocumental, però també que la creació constant de codi OBERT és imprescindible i clau per seguir avançant en aquestes nous camins i camps virtuals.

Si voleu coneixer les diferents eines, les podeu xafardejar vosaltres mateixos

Zeega

Popcorn

StoryPlanet

3wdoc

Djehouti

Klynt

O bé llegir la comparativa que van fer Eva Domínguez y Maria Yáñez el març de l’any passat i-Docs: Authoring Tools Confronted

i també us recomenaeu fer una ullada a l’actualizació que va fer Yáñez  del tema, en el seu trencador reportatge el mes de desembre  El audiovisual que viene nace de la web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *